Suriye'ye Kültür evine yardım

Körfez'de bir özel şirketin girişimiyle başlatılan yardım kampanyası ile toplanan bir tır dolusu gıda ve temel ihtiyaç malzemesi düzenlenen tören sonrasında yola çıktı. Toplanan yardım malzemeleri Suriye'de Şehit düşen Musa Özalkın'ın adının verildiği kültür evine gönderildi.

Körfez’de Hedise Evyap İlköğretim Okulu’nda düzenlenen teslim törenine Körfez Kaymakamı Hasan Hüseyin Can, İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Okudan, Evyap Liman Genel Müdürü ali Keskin, liman yetkilileri ve okul idarecileri katıldılar.

Verilen bilgiye göre, Suriye Çobanbey bölgesinde yapılan Kültür evine, Fırat Kalkanı operasyonunda Şehit düşen Musa Özalkın’ın adı verildi. Evyap Limanı tarafından kültür evine yardım için bir kampanya başlatıldı ve buna Körfez’de Hedise Evyap İlköğretim Okulu, Derince’de de Bekir Sıtkı Özer Ortaokulu aracılık yaptı. Toplanan yardımlar bu okullarda birikti ve daha sonra da hazırlanan tıra yüklendi.

Körfez Hedise Evyap İlköğretim Okulu’nda düzenlenen törenle de yardım tırı Suriye’ye malzemeleri götürmek üzere yola çıktı. Yardım tırında, Musa Özalkın Kültür evine teslim edilmek üzere gıda ve temel ihtiyaç malzemeleri yer aldı.

Bakmadan Geçme