Tıp Fakültesi'nde Ortopedi ameliyatı yok!

İlimizdeki en üst dereceli ve en önemli sağlık kurumu olan KOÜ Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi'nde bir süreden beri ortopedi ameliyatları yapılamıyor.

Gazetemizi arayan okurlarımız, ortopedik sorunları nedeniyle hastaneye başvurduklarını ama kendilerinin başka bir sağlık kurumuna gitmelerinin istendiğini söylediler.

Özellikle yaşlıların önemli sorunu olan kalça kırılması olaylarıyla ilgili ameliyatların Tıp Fakültesi’nde yapılamıyor olması ciddi sıkıntı yaratıyor ve şikayet konusu oluyor. 
KOÜ Tıp Fakültesi yönetiminin ortopedi ameliyatlarında kullanılan tıbbi malzemelerin tedarikçileri ile fiyat konusunda anlaşamadığı, “Bu fiyatlarla zarar ederiz” düşüncesiyle fiyatlarda ıskonto istediği, tedarikçilerin de fiyatlarda ıskonto yapmadığı öğrenildi. 

Maddi sorun nedeniyle ortopedik ameliyatlarda kullanılan tıbbi malzemeleri tedarik edemeyen Tıp Fakültesi hastaları kabul edemiyor. Başta Derince Hastanesi olmak üzere ilimizdeki özel ve kamu hastanelerinin ortopedi bölümlerinde iş yoğunluğu bu nedenle arttı. 

KOÜ Tıp Fakültesi Hastanesi gibi ilimizdeki en önemli sağlık kurumunun ortopedi ameliyatlarını malzeme yokluğundan yapamıyor olması kuşkusuz kabul edilebilir bir durum değil.
        

Bakmadan Geçme