Varank: Kocaeli sanayisinin elektrik tüketimi arttı

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, 'Otomotiv ana ve yan sanayi ağırlıklı kümelenmelerin olduğu Sakarya-Bursa-Kocaeli bölgesindeki 19 OSB'de elektrik tüketimi mayısa göre ortalama yüzde 45 daha fazla oldu' dedi.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) istişare toplantısı, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank'ın da katılımıyla video konferans yöntemiyle gerçekleştirildi.

Varank, OSB'lerdeki elektrik tüketiminin "sanayinin nabzını" ölçmekte kritik göstergelerden biri olduğuna işaret ederek, şunları kaydetti:

"Bu verilerin yönü ve büyüklüğüyle, sanayi üretimi arasında yüksek bir korelasyon var. Haziranda OSB'lerdeki elektrik tüketimi mayısa göre yüzde 36 daha fazla gerçekleşti. Pandemi öncesi dönemin sadece yüzde 8 altındayız. Otomotiv sektörü, gerek iç gerekse dış piyasalarda bu krizin etkilerini derinden hisseden sektörlerin başında geldi. Otomotiv ana ve yan sanayi ağırlıklı kümelenmelerin olduğu Sakarya-Bursa-Kocaeli bölgesindeki 19 OSB'de elektrik tüketimi mayısa göre ortalama yüzde 45 daha fazla oldu."

Bakmadan Geçme