Vatandaş Kocaeli Büyükşehir'e isyan ediyor!

Kapalı olan işyerlerine gönderilen su faturaları ile kullanmadığı suyun parasını ödemek zorunda bırakılan Kocaeli'deki vatandaşlar, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'ne isyan ediyor.

İşyerleri kapalı olduğu için hiçbir geliri olmayan esnafa bir darbe de Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı İSU’dan geldi. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı İSU’nun kapalı işyerlerine su faturası göndermesi esnafı isyan ettiriyor. Kapalı olduğu için su tüketmesi mümkün olmayan işyerlerine daha önceki aylar emsal alınarak düzenlenen faturalar çerçevesinde ‘’ortalama tüketiminize göre fatura düzenlenmiştir’’ denildi.

KOCAELİ BÜYÜKŞEHİR'İN KİMİ KORUDUĞUNU ANLAYAMADIK! 

İSU tarafından kapalı işyerlerine gönderilen faturaların üzerine yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: ‘’Sizleri koronavirüsten korumak için ortalama tüketiminize göre fatura düzenlenmiştir. Bu süreç sona erdiğinde fiili tüketiminize göre mahsuplaşma yapılacaktır.’’

‘’KOCAELİ ESNAFI BUNU UNUTMAYACAKTIR!’’

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı İSU’nun ‘’kıyasen su faturası’’ göndermesine isyan eden esnaflar şöyle konuştu: ’’İşyerlerimiz kapalı olduğu için herhangi bir su sarfiyatımız yok. Biz şu an kiramızı ödeyemiyoruz. Kredilere başvurduk ama özel bankalar kredi başvurularımızı geriye çevirdi. Allah razı olsun Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’dan. Onun sayesinde kamu bankalarından kredi çekebildik. Kamu bankaları hiçbir esnafın başvurusunu geriye çevirmedi. Hiç değilse şu an nefes alıyoruz yoksa esnaf resmen boğulacaktık. Çektiğimiz bu kredi ile yaşıyoruz. Ancak çektiğimiz bu kredilerin 6 ay sonra geri ödemesi başlayacak. Ne yapacağız bilemiyoruz, Allah yardımcımız olsun. Coronavirüs döneminde Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nden hiçbir fayda görmedik. Fayda görmediğimiz gibi üstüne üstlük bir de kullanmadığımız suyun faturasını bizden istiyorlar. Olacak iş değil. Sayın Cumhurbaşkanımız milleti için devletin bütün imkanlarını seferber ederken bizim Büyükşehir Belediyemizin bu uygulamasının anlamı nedir? Çok çetin ve zor günler geçirdiğimiz bu dönem içerisinde Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin yaptığı bu uygulamayı Kocaeli esnafı unutmayacaktır. Bir de Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Tahir Büyükakın, 26 Mart tarihinde sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada esnafa 70 milyonluk ödeme yaptığını belirtmişti. Sayın Büyükakın’a esnaflar olarak soruyoruz;  ‘’26 Mart Perşembe günü Kocaeli Büyükşehir Belediyesi olarak hangi esnaflara toplam 70 milyonluk ödeme yaptınız? 

Esnaflar olarak bunun ivedilikle açıklanmasını bekliyoruz.’’

 

Vatandaş Kocaeli Büyükşehir'e isyan ediyor!
Vatandaş Kocaeli Büyükşehir'e isyan ediyor!

Bakmadan Geçme