Gölge Adam

Çöp konteynerine izmarit atılır mı? 

Gölge Adam

İzmit’in göbeğinde; Şahabettin Bilgisu Caddesi üzerindeki bir çöp konteynerinde yangın çıktı. Çevredeki insanları çok tedirgin eden çöp konteyneri yangını için Büyükşehir Belediyesi itfaiyesi  karargahından çıkıp geldi, söndürdü. 

Çöp konteyneri yangını bile, bu kentteki magandalık seviyesinin nerelere ulaştığına  önemli bir örnektir. 

Sigara içen insan, sigarasının sonuna geldiğinde izmariti ulu orta yere fırlatmamalı, çevresinde sigara küllüğü yoksa, izmariti yere atmaya mecbur kalmışsa, bunun da üzerine bakıp tamamen sönmüş olmasına dikkat etmesi gerekir. 

Geri dönüşüm çöp kutusuna yemek artığını, çöp konteynerine sigara izmaritini, atık pil kutusuna  burnunun kirini fışkırtan insanlar halile geliyoruz... 

Halkın malı olan minibüs duraklarının camını kırmak bizde... Halkın malı olan oturma gruplarını tahrip etmek bizde... Çöp konteynerine sönmemiş sigara izmaritini atmak bizde.. 

Ne olur arkadaşlar, bu kentte artık birer maganda gibi yaşamak yerine bir an insan gibi yaşamak için biraz gayret gösterelim..

ŞENOL GÜNEŞ ÇITAYI ÇOK YÜKSELTTİ 
Türk futbolu şu sıralar önemli bir değişimi yaşıyor. Türk futbolunun en önemli kulüplerinden Beşiktaş, Fransız Teknik Direktörü ile yollarını ayırdı. Resmen açıklanmadı ama, çok büyük olasılıkla Beşiktaş’ın başına Şenol Güneş geliyor. 

Şenol Güneş 1952 Trabzon doğumlu. Tam 70 yaşında. 

Çok başarılı bir kaleci ve kaptandı. Şampiyonluklar yaşadı. Aktif futbol hayatı bittikten sonra Türkiye’nin yetiştirdiği en önemli Teknik

Direktör oldu. Türk Milli Takımını Dünya 3’üncüsü yaptı. Beşiktaş’ı şampiyon yaptı.. 

70 yaşında pek çok şey olabilirsiniz. 

Gazeteci, politikacı, ticaret adamı, aklınıza gelebilecek her şeyi olabilirsiniz. 

Ama şampiyonluk yarışı içinde olan, şampiyon olmayı hedefleyen bir takımın Teknik Direktörü olmak. Üstelik, Şenol Güneş’in artık paraya pula da ihtiyacı yoktur.. 

Şenol Güneş’in 70 yaşında yeniden Beşiktaş Teknik Direktörlüğü görevine getirilmesi, Beşiktaş’ın O’nu istemesi; O’nun teklifi kabul etmesi, Türkiye’de yeni bir  dönemin başlangıcı olacaktır. 

Türkiye’de  “Sağlıklı yaşama ve çalışma süreci”nin çok uzadığını gösteren önemli bir olaydır. 

Şenol Güneş’in 70 yaşında Beşiktaş Teknik Direktörü olması,  haklarını bekleyen EYT’lilerin ellerini bile zayıflatacak bir gelişmedir. 

Hele bir de 70 yaşındaki Şenol Güneş, bu Beşiktaş’ı alır, sezon sonunda şampiyon veya  Avrupa Kupaları’na gidecek bir yere getirirse, Lucescu’nun bile pabucunu dama atacak, dünya futbol tarihine geçecek bir  başarı elde etmiş olacaktır.

ABD’YE PALAMUT İHRACATI 
Bu yıl, Allah bereketini gösterdi. Karadeniz’den ve Marmara’dan  çok fazla palamut çıkıyor. Hamsi, istavrit avı da hayli bereketli. 
Türkiye’de bu hayat pahalılığında, 40-60 TL’ye palamut yemek gerçekten büyük nimet. Bu arada  Türkiye ABD’ye de palamut ihracına başlamış.

Mutlaka Avrupa ve Ortadoğu ülkelerine de ihraç ediliyordur. Sadece ABD’yle haftada iki ton palamut, özel buzlu paketler içinde uçak kargosu ile satılıyormuş.

Türkiye’nin taze palamut ihracatı İstanbul Balık Hali’nden yapılıyor. 

Aslında Türkiye’nin en önemli balık ilinde yaşıyoruz. Özellikle Karamürsel’in Ereğli köyü ile Kandıra’nın Bağırganlı ve Kerpe köyleri tamamen balıkçılıkla geçinen bölgeler. 

Her gün bu  köylerde tonlarca balık yakalanıyor. İhracatçı firmaların bir kısmı, buradan malı alıyor, ABD’ye satıyor. 

Belediyeler veya Ticaret Odası öncülük etse, ABD’ye haftada iki top palamudu bizim balıkçılarımız satsa ne güzel olur. 

İlimizde iki büyük balık hali de var. Biri Başiskele, diğeri Ereğli sahilinde…

Buradaki balıkçıları, balıkçı kooperatiflerini organize etmek, taze balık ihracatını bu kent üreticisi üzerinden yapmak  müthiş bir gelir getirebilir. 

Ama birilerinin çıkıp, bu işi organize etmesi gerekiyor. 
 

Yazarın Diğer Yazıları