Gölge Adam

İzmit Belediyesi ayıp ediyor!

Gölge Adam

Bu İzmit ne talihsiz bir şehir oldu.  AKP’li Büyükşehir Belediyesi ile CHP’li İzmit Belediyesi arasındaki siyasi çatışma ve gerilim, bu kent insanlarını etkiliyor. 

İzmit Belediyesi, Fethiye Caddesi ve İstiklal Caddesi’nde çalışma başlatınca, Büyükşehir engeller çıkartmıştı. 

Hoş iki caddedeki işin çok fazla gecikmesinde tamamen bu engellerin sorumlu olduğunu söyleyemeyiz. Ama  İSU, SEDAŞ gibi kurumların  bariz engellemeleri de görülmüştü.

Şimdi, Fethiye Caddesi ile İstiklal Caddesi’nin kesiştiği köşedeki Vakıf İşhanı konusunda benzer bir durum yaşanıyor. İzmit’in en değerli konumunda bulunan bina aylar önce yıkıldı. Hak sahipleri bir araya geldiler, yeni, modern İzmit’e yakışır bir proje hazırladılar. 

Yeni Vakıf İşhanı’nın inşaatı başlayacak ama başlayamıyor. İzmit Belediyesi inşaatı üstlenen firmanın araçlarına geçiş izni vermiyor. 

Olacak iş değil. İzmit Belediyesi’nin bu inşaatın biran önce bitmesi için yardımcı olması gerekirken, engel çıkartılıyor. İzmit Belediyesi ayıp ediyor.

Bu şehir, bu tür siyasi kaprisler ve partizan tutumlar nedeniyle sürekli geriye gidiyor. 

YİNE AVRUPA’DA SINAV GECESİ 
Türk futbolu bu gece de Avrupa Kupalarında dört takımı ile büyük sınava çıkıyor. Avrupa Ligi ve Konferans Ligi’ndeki son haftada 4 takımımız da sahadan galip ayrılmış, hem takımlarımız gruplarından çıkma şansını yükseltmiş, hem Türkiye’nin puanı artmıştı. 

Bu akşam Avrupa Liginde Trabzonspor Kızılyıldız deplasmanına çıkıyor. Fenerbahçe sahasında Rennes’i ağırlıyor.

Konferans Ligi’nde ise Sivasspor evinde Cluj ile oynarken Başakşehir Florentine deplasmanına çıkıyor. 

Sivasspor ve Başakşehir’in maçları  TV 8.5 kanalından, Trabzonspor ve Fenerbahçe’nin maçları şifreli Exxen kanalında yayınlanacak. 
Bu gece 4’te 4 zor gözüküyor.. Ama en azından 4 takımımızın da sahadan puan veya puanlarla ayrılmalarını bekliyoruz. 

İYİ PARTİ VE AKŞENER TEKRAR YÜKSELİŞTE 

Türkiye için çok önemli seçimlerin tarihi yaklaştıkça, siyasetteki hareketlilik de artıyor. 

Açıkçası Türkiye siyasetinde çok büyük belirsizlikler var. Seçmenlerin büyük bölümünün kafası karışık ve kararsız…

İktidar ekonomide çuvalladıkça muhalefet güçleniyor..

Muhalefet hata yaptıkça, iktidar toparlanıyor. 

Mevcut durumu değerlendirmek, bugünden bakıp Haziran 2023’ü kestirmek hayli zor. 

Ancak son zamanlarda yeniden İYİ Parti ve Meral Akşener’in yükselişe geçtiği söylenebilir. Ahmet Fakıbaba, Turan Çömez gibi  AKP’nin kuruluşunda yer almış çok önemli isimlerin geçişi İYİ Parti’yi güçlendirdi. 

Yakın gelecekte, MHP, AKP ve hatta CHP’den İYİ Parti’ye önemli geçişlerin olacağı söyleniyor. 

Türkiye’de siyaset hala büyük ölçüde parti liderlerinin ön planda olduğu  ortamda yapılıyor. Ama artık seçmen kadrolara da önem veriyor.. 

İYİ Parti’nin önemli transferlerle  kadrosunu güçlendirdiği gözle görülür bir gerçek. 

Şu sıralar, Meral Akşener, en azından Kemal Kılıçdaroğlu’ndan daha iyi gidiyor. 

BAZI BANKA ŞUBELERİ ÇOK SIKINTILI 
Son yıllarda bankacılık alanında önemli adımlar atıldı. Artıp pek çok banka işi, cep telefonundan çözülüyor, para alışverişleri ATM’lerden yapılıyor. Yani, insanların banka şubelerine gitmelerine pek fazla gerek kalmıyor. 

Bu durum nedeniyle bankaların şubelerinde personel sayıları azaltıldı. Özellikle özel bankalar, emeklileri kendilerine çekmek için kampanyalar düzenliyorlar. 

İzmit’teki bazı bankaların şubelerinde emekli transferi için yığılmalar var. Şubelerdeki personel bu iş yükünün altından kalkamıyor. 

Özellikle Yapı Kredi Bankası’nın İzmit Şubesi’nden çok yoğun şikayet var. Basit bir işlem için, yapılandırma borcunu yatırmak için bankaya giren bir vatandaş, iki saatten fazla kuyrukta bekliyor.

Bazı bankaların mutlaka personel sayısını arttırması,  basit işlemler için şubeye gelen vatandaşların  zamanını çalmaması gerekiyor. 


 

Yazarın Diğer Yazıları