Gölge Adam

SONA MI GELİNDİ ARTIK?

Gölge Adam

Aylardır toplantılar yapan ancak şu ana kadar somut hiçbir kararın alınmadığı ve hiçbir adımın atılmadığı 6'lı masa ile ilgili en ilginç açıklama dün gece geç saatlerde Zafer Partisi'li Ümit Özdağ’dan geldi.

İYİ Parti'den istifa ederek Zafer Partisi'ni kuran Ümit Özdağ, siyasi kulislerde bomba etkisi yapan açıklamasında Meral Akşener'in 6'lı masayı dağıtacağını söyledi.

Çarpıcı açıklamalarına devam eden Özdağ, "Akşener masadan kalkmaya hazırlanıyor. AK Parti’yi devirmeye oynamıyor. Ana muhalefet olmaya oynuyor. Akşener'in asıl amacı AK Parti oyları değil CHP oylarını almak " ifadelerini kullandı.

Özdağ, konuşmasının devamında "Ankara'daki bütün konuyla ilgilenenler CHP de biliyor ki, Meral Akşener masadan kalkma süreci içerisinde. Sebep çok net. Akşener AK Parti'yi devirmeye oynamıyor, ana muhalefet partisi olmaya oynuyor. Bütün oy zeminini CHP'den almaya kurgulamış durumda. Akşener ile ayrıldığımız en önemli noktalardan birisi buydu. O zaman da öyle düşünüyordu" dedi.

Özdağ’ın bu ifadeleri neden çok önemli?

Bu ifadeler, diğer genel başkanların ve siyasetçilerin söylemlerinden çok daha farklı bir anlam taşıyor.

Çünkü, Özdağ, kendi partisini kurmadan önce kuruluş aşamasından, misyonuna, genel başkan Meral Akşener’in düşüncelerinden hedeflerine kadar her alan alanda ve her zeminde İYİ Parti'nin içindeydi.

Özdağ, İYİ Parti'yi en az Meral Akşener kadar iyi tanıyan, analiz eden ve strateji geliştiren bir siyasetçidir.

Hatta İYİ Parti'de strateji, iletişim, propaganda ve tanıtımdan sorumlu genel başkan yardımcılığı görevindeydi.

O yüzden Özdağ’ın bu ifadeleri sıradan bir ifade olarak değerlendirilmemeli ve sonuçları üzerine şimdiden düşünülmesi gerekiyor.

Ayrıca Özdağ’ın bu sözlerini değerlendirirken İYİ Partili milletvekillerinin sosyal medya üzerinden yaptığı "Adayımız Akşener" paylaşımlarını da bütünün bir parçası olarak görmek gerektiğine inanıyorum.

Gerçi Eylül ayı içerisinde Kocaeli Zirve’nin Genel Yayın Yönetmeni Tahsin Keskin, hem yazdığı yazıda hem de Kocaeli Zirve’nin YouTube kanalında yaptığı açıklamada Meral Akşener’in 6’lı masadan ayrılacağını söylemiş ancak ben dahil olmak üzere iktidara muhalefet olan hiç kimseden onay görmemişti.

Bu yüzden gerçekten Meral Akşener, 6’lı masadan ayrılırsa ilk tebriği hak eden kişinin Gazateci Tahsin Keskin olacağını ve gazetecilik başarısı olarak takdir göreceğini düşünüyourm.

Ancak ben yine de son ana kadar umudumu koruyarak Meral Akşener’in 6’lı masadan ayrılmaması ve Türk Siyasi hayatını içinde çok önemli bir dönemden geçerken mevcut dengelerin bozulmaması gerektiğini düşünüyorum.

Yoksa Ak Parti, yeniden bir kontrolsüz güç halini alarak demokrasinin en önemli unsuru olan çoğunluğun karşısında azınlığın haklarının korunmasını sarsıntıya uğratabilir, demokrasi ve özgürlükler ciddi anlamda zarar görebilir.

Bütün bunlar için İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in bundan sonra atacağı her adımın çok belirleyici olacağı düşüncesindeyim.

Hadi bakalım hayırlısı olsun.

Yazarın Diğer Yazıları