Gölge Adam

Spor tesisini neden yıkıyorsunuz? 

Gölge Adam

İzmit’in Ayazma Mahallesi’nde Gündoğdu Dünya Bankası konutları bölgesinde insanlar tedirgin…

Bu bölgede on binlerce insanın spor yaptığı, hatta bölgedeki okulların öğrencilerinin beden eğitim derslerini gördükleri bir halı saha spor tesisi var.  

Ali Balkaya Spor Tesisi isimli bu halı saha, Sağlık Müdürlüğü tarafından yıkılıyor.

Geçen gün, yıkım ekipleri gelmiş. Mahalle muhtarı ve çevre sakinlerinin itirazı üzerine yıkımı yapamamışlar.

Sağlık Müdürlüğü bu alanda Sağlık tesisi yapmayı planlıyor. Oysa, sağlık tesisine uygun başka alanlar var.

İmar yasasına göre, bir bölgedeki spor tesisinin yıkılmasına karar verilirse, aynı bölgede aynı büyüklükte başka bir spor alanı gösterilmesi gerekiyor. 

Yıkıma bölge sakinleri karşı çıkıyor.

Bu yıkım kararı imar yasalarına aykırı. 

O halde neden inatla bu tesis yıkılmak isteniyor. 

Kenti yönetenlerin birinci görevi halka hizmet etmek, halkın isteklerini yerine getirmek değil mi? Neden halkın karşı çıkışına rağmen bu tesis yok edilmek isteniyor. 

Biri çıkıp açıklarsa çok iyi olacak. 

ALİ KAHYA SOKAKLARINDA TIR TRAFİĞİ 
İzmit’in Alikahya bölgesinde sokaklar daracık. Üstelik, sokaklar alabildiğine karanlık… 

Şu sıralar bu dar ve karanlık sokaklarda günün 24 saati acayip bir TIR trafiği var. Asım Kibar OSB’de fabrikalara, özelikle Hyundai’ye gidip gelen Tırlar, adeta konvoy oluşturuyorlar.. Alikahya sokaklarında sürekli TIR’lar gidip geliyor.

Son olarak Mardin’de yaşanan korkunç kazanın görüntüleri herkesin hafızalarındadır. Bu TIR’lar, Alikahya içinde çok ciddi risk oluşturuyor.

İzmit’in bu bölgesi zaten çöp fabrikası kokusundan bezmiş... 

Şimdi, sanayi kuruluşlarının çevre kirliliğinden falan söz ediliyor. Oysa bölge için asıl büyük sorun bu korkunç TIR trafiği…

Asım Kabir OSB’nin, Hyundai fabrikasının mutlaka TEM Otoyolu’na bağlanması lazım. Gelip giden TIR’lar otoyoldan gelsin, fabrikalara gitsin. 

Alikahya içindeki bu inanılmaz TIR trafiği bölgede insanların başına büyük işler açabilir. 

YENİ EĞİTİM YILI SIKINTILI GELİYOR 

Yeni eğitim yılının başlamasına şunun şurasında 2-3 hafta kaldı. 
İlimizde eğitim yılının sıkıntılı başlayacağını öngörmek için müneccim olmaya gerek yok. Bazı okullar özel kıyafet istiyor. 

Bu okulların özel kıyafetleri her yıl olduğu gibi yine belli başlı mağazalarda satılıyor. Veliler çocuklarına giysi almaya gittiklerinde henüz fiyatların belirlenmediğini görüyorlar. Bir okul öğrencisinin bir basit tişörtü için bile fiyatlar 50-60 TL’den başlıyor. 

Asıl büyük sıkıntı okul binalarındaki fiziki eksiklikler… Geçen eğitim yılı biterken, ilimizdeki 5 büyük okul binası yıkılmıştı. Yerlerine yenilerinin inşaatı başlamadı. 

Şimdi de orta hasarlı raporu bulunan 15 okul binasında güçlendirme kararı alınmış. Bu okul binalarındaki 11 bin öğrenci başka okul binalarında yeni ders yılına başlayacak. 

Güçlendirme çalışmalarının ders yılının ikinci yarısına yetişeceği söyleniyor ama, bizim şehrimizde hiçbir işin vaat edilen süre içinde bitmediğini biliyoruz.

Bazı ilçeler henüz taşımalı sistemle ilgili ihaleleri yapmadılar. Bazı okul binalarındaki ufak tefek tadilat işleri, ders yılı başladıktan sonra yapılacak. 

Özel okullar öğrencileri için servis hizmeti verecek firmaları belirlemediler. 

Yani neresinden tutsanız elinizde kalacak bir tablo var. Okullar açıldıktan sonra en azından ilk bir-iki hafta büyük sıkıntılar yaşanabilir. 

Yazarın Diğer Yazıları