İsmet Çiğit

Okuyanımız kadar, izleyenimiz varmış!

İsmet Çiğit

Bu yılın ilk gününden beri Kocaeli Zirve Gazetesi’nde Tahsin Keskin ile birlikteyim. Her gün yazı, haber yazıyor, akşamları saat 18.00’den itibaren de gazete ofisindeki küçük ama sevimli stüdyomuzda sosyal medya üzerinden canlı yayın yapıyorum. 

Ben, 1976 yılından beri hep yazdım. Her gün yazdım... 

Bu şehirde yazıları en çok okunan  kişi olduğumu çok iyi biliyorum ve çok uzun yıllardan beri bu özelliğimi sayenizde koruyorum. 

Canlı yayında ekrana çıkmak konusunda bazı tecrübelerim olmuştu. 

Başarılı bulunmuştu ama ben her zaman, “Benim işim yazım yazmak” dedim ve kamera önünde konuşmaktansa, bilgisayar klavyesi ile konuşmayı tercih etti. 
…………….
Tahsin Keskin ile birlikte KOCAELİ ZİRVE’nin youtube kanalından yaptığımız canlı yayınlar belli bir çizgiyle ulaşmış, hatırı sayılır bir izleyici sayısına ulaşmıştı.

Ancak geçen hafta perşembe akşamı hiç beklenmedik bir olayla karşılaştık. 

Youtube kanalı, gazetenin internet sayfasında İzmit’te işlenen korkunç bir cinayet haberinin güvenlik kamerası görüntülerini yayınladığı için “Sosyal medyada şiddet görüntüleri yayınladınız” diyerek, youtube üzerinden canlı yayın yapmamızı bir hafta süreyle yasakladı. 

Geçen çarşamba akşamı bu nedenle canlı yayın yapamadık. Emin olun gece yarısına kadar telefonlarımız susmadı. 

Sağlığımızı merak eden, başımıza bir iş mi geldi diye endişelenen sevdiklerimiz de aradı.

 Bizim yayınlarımızdan rahatsız olan  “Bunlar acaba neden sustu” diye merak edip  arayanlar da oldu. 

Anladık ki, gerçekten çok izleniyormuşuz... Sevenimiz kadar sevmeyenimiz de var mutlaka ama Kocaeli Zirve’nin en azından bu kentte başka örneği bulunmayan sosyal medyadaki canlı yayınları kendisine önemli bir izleyici kitlesi oluşturmuş. 

Youtube’den bir haftalık ceza gelince Tahsin Keskin B planını uygulamaya koydu. 

Geçen perşembe gecesinden bu yana, Youtube yerine Facebook’tan canlı yayın yapıyoruz. 

Eskiden Özgür Kocaeli Gazetesi’ni çıkartırken, antika niteliğindeki baskı makinamız bozulur, gazetenin baskısı yarım kalır, ne yapacağımızı şaşırdık. Sosyal medyada çareler tükenmiyormuş.. 

Geçen perşembe akşamı Facebook hesabından yayına başladık. Yayın bittikten sonra Tahsin Keskin çok mutluydu.  Facebook’ta da izleyicimiz bize ulaşmış. 

Hatta Facebook’taki izleyici sayımız, Youtube’ye göre çok daha fazla olmuş... 
…………….
Artık hafta içi her akşam  Kocaeli Zirve’nin Facebook hesabından canlı yayınlarımızı sürdüreceğiz. 

Eskiden yıllarca sadece yazan adamdım. Şimdi, yaklaşık bir yıldır, gündüzleri yazan, akşamları konuşan adam durumuna geldim. 

Allah akıl, yetenek vermiş. İyi yazarım. İyi konuşurum. 

Ama bu sırf yetenekle ilgili değil. Çok okurum...

Uyanık olduğum her an (hatta belki uykumun bile büyük bölümünde) beynimin bütün hücrelerini aktif tutmaya çalışırım. 

Gördüğüm, duyduğum, hissettiğim olayları  kendi akıl süzgecimden geçirip, değerlendirir; bu değerlendirmelere dayalı olarak yazılı veya sözlü şekilde yorumlamaya çalışırım. 

Nerede olursam olayım, yazdığım yazıları hala her gün binlerce kişinin okuyor olması, hangi sosyal medya platformunda olursam olayım, kamere karşısına geçtiğim zaman pek çok kişi tarafından izleniyor olmayı bilmek, benim zenginliğim. 

Severek veya sevmeyerek; dua ederek veya küfür ederek; her nasıl ve hangi duygu ile olursa olsun, beni takip eden herkese sonsuz teşekkürler ediyorum. 

Bu kentte birilerinin başına bela olmayı, birilerinin rahatını kaçırmayı görev edindim ve bundan keyif alıyorum. Zaman zaman canlı yayınlarda Tahsin’e bile kafam bozuluyor, çalıştığım yerin patronu olduğunu unutarak (veya umursamayarak) ona da saldırıyorum. 

Allah sağlık verdiği sürece bu kentteki öküz çobanlarıyla da, mafya bozuntusu tiplerle de, bu kente faydadan çok zarar veren bütün siyasetçi bozuntularıyla da uğraşmaya, onları rahatsız etmeye kararlıyım. 

Yeter ki siz, beni okumayı, izlemeyi bırakmayın… 

Kendimi güçlü hissediyorum ve bu gücü tamamen siz okurlardan, izleyenlerden alıyorum.  Üstelik yarım asırdır sadece yazarak ve konuşarak kendimi ve ailemi geçindiriyorum. 

Hafta içi her akşam saat 18.00’de Kocaeli Zirve’nin facebook sosyal medya hesabındayız. Bizi izlemeyi unutmayın... 

Tahsin Bey konuşurken çayınızı, ben konuşurken biranızı yudumlayabilirsiniz. 

 

Yorumlar 1
Karamürselli 24 Ekim 2022 01:08

İsmet dede canlı yayın programınızda Kağıtsporu ne zaman konuşacaksınız ? Hüseyin GÜMÜŞALAN seneye altın kemeri Kocaeliye getirirmi ? Seneye Tanju GEMİCİNİN grafiği yükselirmi ? Nedim GÜRELDE çok iddalı ondan neler bekliyorsun ? Recep KARA Kağıtspora neler katar ? Faruk AKKOYUN hakkında neler söylemek istersin ? Ömer ARSLANTAŞ kalmalımı gitmeli mi ?

Yazarın Diğer Yazıları