Koyun’un anlayamadığı!!! - İsmet Çiğit

Koyun’un anlayamadığı!!!


Sevgili hocamız Fırat Gül’ün önemsemediği (!) Türkiye Kupası’ndan, sahamızda  3’üncü Lig takımı Ayvalık’tan 4 gol yiyerek elenmiş olsak da, Kocaelispor’un 2’nci Lig Kırmızı Grup’taki performansını küçümseyemeyiz. 

Önce Uşak’a gidip 3 gol atmışız, arkasından Darıca’da Balıkserispor karşısında 3-0 öndeyiz…

Belki takım çok iyi oynamıyor, yönetimin ve hocanın “Kanki”leri Portekizli Diego ile Adanalı Samet Alı sahada komiklikler yapıyor falan ama sonuç olarak maçta 3-0 öndeyiz... 

Ama o da ne?

Başkanın ve yönetimin çok güvendiği Hodri Meydan Grubu bile hep birlikte “Yönetim istifa” diye tempo tutmaya başlıyor. 
Olacak iş değil, Engin Koyun fıttırıyor. Maça aile fertleriyle birlikte gelmiş.. 

Başkanı olduğu takım sahada 3-0 galip durumdayken şöyle keyif yapmak, sağa sola gülücükler atmak için hazırlanırken, tribünlerden, hem de çok güvendiği, satın alıp kendinden yana yaptığını düşündüğü tribünlerden taraftar kendisini protesto ediyor. 
…………………
Kendimi Engin Koyun’un yerine koyup, empati yapmaya çalışıyorum. 

Koyun, daha önce ilk yarısını 3-0 geride kapattığımız İstanbul’daki Sarıyer maçının devre arasında kendisini protesto eden iki taraftarın üzerine yürümüş, yumruk falan sallamıştı. O iki taraftar, katıksız Kocaelispor taraftarıydı. Koyun, pabucunun pahalı olduğunu görüp, geri adım atmıştı. 

Bu kez, 3-0 önde olduğumuz Balıkesir maçının son dakikalarında güvendiği taraftar grubu kendisini istifaya davet ediyor. 

Çıldırıyor Başkan Koyun, “Ben sizin borçlarınızı ödedim. Kocaelispor’u kurtardım. Siz bana nasıl bağırırsınız” diye külhanbeylik yapmaya kalkıyor. 

Yanındakiler de Koyun’a gaz veriyor, öfkeli taraftara el kol hareketi yapmaya kalkıyor. 

Tabii, sonrası Kocaelispor Kulübü adına korkunç bir trajedi...  İtiş kakış oluyor.. 

Kocaelispor’un kağıt üzerindeki başkanı,  3-0 galip  olduğumuz maçın sonunda Kocaelispor taraftarının arasında tartaklanıyor, hakarete uğruyor… 
…………..
Olaya yüzeysel bakarsanız, Engin Koyun ve cenahının bu durumu anlayamıyor olması, hazmedemiyor olması anormal gibi görünebilir. 

Oysa olayın gerçeği şudur: 

Bu camia Engin Koyun ve O’nun gibilerini  bünyeye kabul etmiyor.. 

Bu takım, Süper Lig’e de çıksa, bu takım Şampiyonlar Ligi’nde de oynasa, bu bünye Engin Koyun ve O’nun gibileri kabul etmeyecektir. 

Günün birinde bu takım Şampiyonlar Ligi’nde Barcelona ile oynuyor olsa, üstelik bu maçta galip durumda bulunsa bile, eğer Başkan hala Engin Koyun’sa, Kocaelispor taraftarları yine tribünlerden “Yönetim istifa” diye bağıracaktır. 

Çünkü bu Koyun, bundan 10-15 yıl önce, yanına dönemin AKP’li Körfez Belediye Başkanı Yunus Pehlivan’ı da alıp, “Kocaelispor bitti. Kapısına kilit vurun, hepiniz Birlikspor’a gelin” demiştir. 

Bu Koyun ve o zaman ki ekibi, Kocaelispor Kulübü’nün elinde bulunan genç, İzmitli futbolcuların lisanslarını bedelsiz toplayıp, o futbolcuları çarçur etmiştir. 

Bu Koyun ve ekibi, Kocaelispor’un amatör kümeye doğru gidişini, kendi sahasında rakiplerinden 8-10 gol yemesini gerine gerine büyük bir keyifle izlemiştir. 

Bu Koyun, üzerinde Kocaelispor Başkanı sıfatı bulunurken, bir Gümüşhane maçı öncesinde, “Kim kazanırsa sevinmeyecek, kim kazanırsa üzülmeyeceğim. Biri doğduğum, biri doyduğum şehrin takımı. İkisini de seviyorum” diyebilmiştir. 

Bu Koyun ve ekibi Kocaelispor göz göre göre küme düşmüş, biz  acımızdan ağlarken  Süper Lig’de Trabzonspor’un şampiyonluğunu güle güle  kutlamıştır. 

Bu Koyun ve ekibi  Kocaelispor camiası tarafından bu göreve getirilmemiş, siyaseten atanmıştır. 

Bu Koyun ve ekibi, Kocaelispor’un paralarını çarçur edip abuk sabuk transferler yapmış, geçen sezon göz göre göre takımın küme düşmesine neden olmuştur. 

Bütün bu nedenlerle Kocaelispor camiası, Koyun ve ekibini içine sindirememiş, bünyeye kabul etmemiştir.

Takım 3-0 galip değil, 30-0 galip de olsa, bu takım  bu sezon şampiyon da olsa, bu camia Koyun ve ekibini bünyeye kabul etmeyecektir. 
………………..
Sevgili Başkan, belki iyi insansın, belki mütevazi, saygılı bir insansın... 

Bak; aile babasısın… İşin gücün var. Üstelik bu kentte Gümüşhaneli bir iş adamısın. Siyaseten potansiyelin de var. 

Herşey olabilirsin.. 

Ama Kocaelispor’a başkan olamazsın.. 

Sana da yazık, bize de, ailene de yazık.. 

Topla tası tarağı bırak git…

Kocaelispor taraftarına bakıp, “Ben sizin borcunuzu ödedim. Benden ne istiyorsunuz?” diye bağırıyorsun. 

Yapma be Başkan. Sen bu kulüp için kaç kuruş verdin? 

Biz, Türkiye’deki ilk ve en mükemmel tesisimizi sattık, bunun parasıyla eski borçların bir kısmını ödedik. Senin ekibin, futbolculukla alakası olmayan adamları transfer edip, paraları çarçur etti. Kocaelispor’u küme düşürdü, rezil etti. 

Çek git.. Fırat Gül’ü de alıp git. Harun Kaya’yı da alıp git… Diego’yu da alıp git... 

Sen Kocaelispor’u bir siyasi partinin arka bahçesi gibi görmek ve kullanmak istedin. Bu şehir, bu camia bu küstahlığı içine sindiremiyor. 
…………..

Kimse bu şehri, bu şehrin insanlarını hafife almaya kalkmasın... 

Biz salak insanlar değiliz. Neyin ne olduğunu herkes çok iyi biliyor. 

Bu şehir çok sıkıntılı, çok karanlık günlerden geçti, geçiyor. Ama göreceksiniz, bu günler geçecek... 

Bu şehirde Engin Koyun Kocaelispor Başkanı, Necmi Bulut KOTO Başkanı olamaz, olmamalı. 

Şehir uyanıyor, şehir ayağa kalkıyor... Şehir gerçekleri görüyor… 

Ispanak yatağında bonfile meraklısı satılmış yandaş yerel medya ile satın alınmış sözde taraftar grupları ile  bu şehirde istediğinizi yapacağınızı sandınız. 

Bakın olmuyor. Olmayacak... 

Bu taraftar takım 3-0 yenik durumdayken de “Yönetim istifa” diye bağırdı, takım 3-0 galip durumdayken de “Yönetim istifa” diye haykırdı.

Anlayın artık, olmadı, olmuyor, olmayacak… 

Siz çekip gideceksiniz. Bu kent, bu kentin kurumları  bu kenti ve bu kentin kurumlarını hak eden insanların elinde kalacak. Onların elinde büyüyecek. 
 

[email protected]

YAZIYI PAYLAŞ!

Yorumlar / 5

  • İzmitli | 06 Ekim 2022 19:12

    Varsa parası olan bu takımın başına geçip herşeye göğüs gerecek olan buyursun gelsin, koyunla devam.

  • Hasan Ali | 05 Ekim 2022 07:36

    Sayın Koyun bey bu şehirle bu takımla kan uyuşmazlığınız var bunu kabul edin artık ,bu şehrin size primi yok

  • İzmitli | 04 Ekim 2022 11:20

    Sayın (İzmitli ???) İsmet Çiğit Karamürselli isimli yorumcu arkadaşın yorumunda yazmış olduğu isimlerden bir tanesi tanıyormusun ? Kimmiş onlar ne iş yaparlar ? Varmı bir bilgin lütfen cevap

  • harun | 04 Ekim 2022 09:09

    Sonuna kadar doğru tespitleri olan bir yazı.Altına imza atarım.kocaelispor markası ne hallere düştü.Tüccar ve siyset mantığı. Yazınızı tebrik ederim.

  • Karamürselli | 04 Ekim 2022 01:56

    İsmet dede bu yıl Faruk AKKOYUNUN performansı hakkında neler söyleyeceksin. Tanju GEMİCİ geçen yıla oranla bu yıl yükseliştemi bu konudaki fikrin nedir acaba.Recep KARANIN transferi hakkında ne düşünüyorsun. Sence Nedim GÜREL gelecek vaad ediyormu. Hüseyin GÜMÜŞALANIN grafiği nasıl. Ömer ASLANTAŞ ile devam edilmelimi

YAZARIN SON 5 YAZISI
28Ekm

ZİRVE’de veda yazısı 

27Ekm
26Ekm
25Ekm

200 TL ne kadar değersizmiş!

24Ekm