Tahsin  Keskin

İşte Ak Parti Kocaeli'nin yeni patronu!

Tahsin Keskin

Kocaeli’de siyaset iyice ısınmaya başladı.

Özellikle Ak Parti Kocaeli içinde artık değişimin önemli unsurlarını da net olarak görmeye başladık.

9 Aralık'ta Resmi Gazete’de yayınlanan kararda Prof. Dr. Nuh Zafer Cantürk’ün Kocaeli Üniversitesi Rektörlüğü’ne atanmasıyla görevi sona eren Prof. Dr. Sadettin Hülagü, iki gün önce Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yeni başdanışmanı olmuştu.

8 yıldır Kocaeli Üniversitesi Rektörlüğünü yapan Hülagü, yerine de kendi istediği bir ismin atanmasından hemen sonra Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın başdanışmanı oluşu elbette rastlantı olamaz.

Dolayısıyla bundan sonra olacakları da öngörmek için siyaset uzamanı olmaya gerek yok.

Çok açık bir ifadeyle söylemek gerekirse Ak Parti’nin Kocaeli’deki yeni patronu Prof. Dr. Sadettin Hülagü olmuştur diyebiliriz.

Sadettin Hülagü, artık Kocaeli’nin siyaset arenasında büyük patron olarak yerini alacaktır.

Şu an ki Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın başdanışmanlık görevinin kısa süreliğine olduğunu düşünüyorum.

Yakın zaman içerisinde 2023 genel seçimlerinde milletvekilliği listelerinin hazırlanmasında çok aktif rol alacaktır.

Hatta Hülagü’nün yeni kabinede Sağlık Bakanı olacağı bile dillendiriliyor.

İnşallah kendisi için de Türkiye için de hayırlısı olur.

Sadettin Hülagü, şahsen tanışmışlığım olan biri değildir, ama yakın çevremden edindiğim bilgilere göre Kocaeli’den yeni dönem için en doğru isim olduğu söyleniyor.

8 yıldır görev yaptığı üniversitede ne bir yolsuzluk ne bir uğursuzluğu olmayan, kentte saygın bir kişiliği bulunan Sadettin Hülagü’nün milletvekilliği görevi için kim ne diyebilir?

Kenti, kentin sorunlarını ve dinamiklerini çok iyi bilen böyle bir isme kim hayır diyebilir?

Sadettin Hülagü ismine Kocaeli’de bir kişinin bile itiraz edeceğini düşünmüyorum.

Ancak benim bazı çekincelerim var.

Çekincelerim kendisi ile ilgili değil. Ancak kentin yönetiminde söz sahibi olduktan sonra hemşericilik işine girerse hem kendisi kaybeder hem Kocaeli.

Örneğin bu kentte varlığı ile yokluğu belli olmayan, vatandaşın tek bir sorununa eğilmemiş, kentten tamamen kopmuş Kocaeli Milletvekili İlyas Şeker için sırf Erzurumlu hemşerisi diye tekrar aday yapılmasını Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan isterse işte o zaman büyük hata yapmış olur.

Bence Erdoğan’dan birileri için asla bir şey daha istememeli, inandığı doğru yoldan gitmeli, kimse için kredisini tüketmemelidir.

Söz Ak Parti Kocaeli Milletvekilleri’nden açılmışken diğerlerine de şöyle bir bakalım;

RADİYE SEZER KATIRCIOĞLU: Milletvekilliği görevinde kalmasına neredeyse kesin gözüyle bakılıyor.

FİKRİ IŞIK: Bundan sonraki dönem içersinde aktif siyasi yaşam içerisinde olmayacağını kendisi bizzat açıklamıştı.

CEMİL YAMAN: Kocaeli’nin batısında özellikle Kürt oyları için çok önemli olsa da daha önce parti içerisinde o bölgede görev yapmış tecrübeli bir isim üzerinde duruluyor. Bir başka değişle alternatifi aranıyor. Ancak tekrar aday yapılırsa çok da sürpriz olmaz.

MEHMET AKİF YILMAZ: Babası Şevki Yılmaz’ın parti içerisindeki gücü ile hareket eden Mehmet Akif Yılmaz’ın bu dönemde tekrar seçilmesinin çok zor olduğunu ve gözden çıkarılan isimler arasında yer aldığını düşünüyorum.

SAMİ ÇAKIR: Her ne kadar herkesin dürüstlüğü ile tanıdığı ve çok sevdiği bir isim olsa da tekrar aday yapılması mucizelere bağlı.

EMİNE ZEYBEK: Son evliliği sonrasında eşi Faruk Sarıoğlu’nun rüşvet skandalından sonra aldığı hapis cezası ile bir anda gündem olan Emine Zeybek’in yargı camiasını töhmet altına bırakan sözleri tekrar adaylık şansını bitirdi. Yeniden milletvekillliği şansı Sami Çakır’dan fazla değil.

Kısacası Ak Parti Kocaeli içerisinde büyük bir değişim bizi bekliyor.

Yorumlar 3
Remzi 17 Aralık 2022 21:28

Sn hülagi milletvekili olursa saglik bakani olamaz bakanlar disardan ataniyorlar

Korhan 17 Aralık 2022 16:36

Nooldu Tahsin efendi, yaş tespit raporunu bile sahte almışlar tutuklananlar yok şimdiden suçlu ilan edilmemeli falan diyordun dün nooldu ? Kızardı mi yüzün? Sanmam...

kadir demir 17 Aralık 2022 13:19

AKPde kimler aday olabilir, kimler adaylığı düşünüyor, CHP, MHP, İYİ partide kimler devam eder sizce

Yazarın Diğer Yazıları