Tahsin  Keskin

AMAN DİKKAT!

Tahsin Keskin

ERKEN SEÇİM KESİNLEŞTİ

2023 Genel Seçimleri yaklaştıkça, söz konusu seçimlerin ne zaman yapılacağı merak konusu olmaya devam ediyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2023 seçimlerinin tarihini 18 Haziran olarak tarif etmesine rağmen henüz net bir tarih vermiş değildi.

Ancak milyonlarca öğrenciyi ilgilendirecek üniversite sınavı YKS’nin gerçekleşeceği tarih bugün belli oldu. ÖSYM’den yapılan açıklamada, Yükseköğretim Kurumları Sınavı’nın 17-18 Haziran’da yapılacağı bildirildi.

Bu ne anlama geliyor?

Bu tarihle birlikte seçimlerin 18 Haziran’a kadar yapılacağı kesinleşmiş oldu.

UYDURMA HABER YAPTILAR

Biz bu haber sitesinde yayın hayatımıza başlarken size söz verip sizinle akitleşmiştik.

Kocaeli Zirve Gazetesi’nde yalan, iftira haber asla olmayacak, doğru, tarafsız ‘’Kocaeli Zirve yazdıysa doğrudur’’ ilkesiyle hakkaniyetli habercilik yapacağımızı söylemiştik.

Ne bu ilkelerden ödün verdik, ne de inandığımız doğruları yazmaktan vazgeçtik.

Kavga ettiklerimize bile bir haksızlık yapıldığında yine doğruları yazmaktan imtina etmedik.

Bunun örneklerini geçen aylarda hem yaşadık hem de herkese gösterdik zaten.

Geçen hafta başından beri de Kocaelispor Başkanı Engin Koyun ve yönetimi hakkında yazılar yazmıştım.

Yazdıklarımın tamamı doğru ve her kelimesinin de hala arkasındayım.

Ancak bu hafta içerisinde bir kaç haber sitesininin  haberlerinde ve bazı sosyal medyalarda bana gönderilen paylaşımlarda Başkan Koyun’a ve yönetimine göz göre göre haksızlık yapıldığına şahit oldum.

Bunun bilinçli ve organize yapıldığını düşünüyorum.

Güya Engin Koyun ve yönetimi için Trabzonspor ve diğer Karadeniz takımları Kocaelispor’dan önce geliyormuş.

Bunun tamamen yanlış olduğunu ve bu konuda Engin Koyun ve yönetimine büyük haksızlık yapıldığını örneğiyle açıklayacağım.

Çünkü haksızlık nereden ve kimden gelirse gelsin dimdik karşısında duracağız, diye söz vermiştik size.

Trabzonspor, Dünya Kupası nedeniyle lige verilen arada İstanbul ekibi Kasımpaşaspor ile hazırlık maçı oynamak için Kocaeli'ne geliyor. Trabzonspor-Kasımpaşa hazırlık karşılaşması 10 Aralık Cumartesi günü Yeni Kocaeli Stadı'nda oynanacak. Maçın başlama saati yayıncı kuruluşa göre belirlenecek.

Biz bu haberi Kocaelispor-Diyarbekirspor maçının oynandığı 20 Kasım Pazar günü okuyucularımıza duyurmuştuk. Bizden iki üç gün sonra da yerel basında yayınlandı.

Ancak bazı yayın organları bu haberi yaparken haberin önemli bir kısmına kuyruklu bir yalan eklemiş.

Güya Engin Koyun ve yönetimi, hazırlık maçı yapması için Trabzonspor’u Kocaeli’ye davet etmiş. Güya Trabzonspor bu davetle İzmit’e geliyormuş.

Bu nasıl bir algı çalışmasıdır Allah aşkına?

Trabzonspor’un İzmit’e gelip, hazırlık maçının oynamasının ne Engin Koyun ne de bir başka yöneticiyle zerre kadar bir ilişkisi yok.

Bu hazırlık maçı tamamen bir organizasyon şirketinin inisiyatifinde gerçekleştiriliyor.

Madem öyle olayın nasıl geliştiğini de anlatayım size…

Organizasyon sahibi şirket Kocaeli’de Trabzonspor’un hazırlık maçı oynaması için Trabzonspor’la görüşüyor. Bu hazırlık maçı için ilk önce İstanbul’un büyütülmüş ekiplerinden ikisine teklif götürüyor, bu iki takım teklifi kabul etmeyince Kasımpaşa ile anlaşılıyor.

Maçın Kocaeli’de oynanması için Yeni Kocaeli Stadı konusunda da Gençlik İl Müdürlüğü’ne başvuruluyor,  Gençlik İl Müdürlüğü’de Kocaelispor yönetiminin fikrini soruyor. Kocaelispor’da maçın Yeni Kocaeli Stadı oynanmasına itiraz etmiyor.

Organizasyon şirketi sonra da ASPOR ile maçın canlı yayınlaması için anlaşıyor. Maçın başlama saati de televizyon kanalının uygun gördüğü bir saate göre belirlenecek.

Olay bu kadar basit.

Hatta bütün bunları bildiğim halde haberimin doğruluğunu onaylatmak için dün akşam saatlerinde Kocaelispor Başkanı Engin Koyun’u aradım.

Başkan Koyun; ‘’Bu organizasyonla ilgili hiçbir inisiyatifimiz olmadı. Sadece Gençlik İl Müdürlüğü, stat konusunda bizim düşüncemizi sordu. Biz de böyle bir hazırlık maçına itiraz etmeyeceğimizi bildirdik. Ayrıca Trabzonspor’un stadımızda maç oynamasına neden itiraz edelim? Bu tür organizasyonlar güzel şeylerdir. Ancak Trabzonspor’un hazırlık maçını İzmit’te oynaması için herhangi bir girişimimiz olmadı’’ dedi.

BAŞKAN ENGİN KOYUN AÇIKLADI

Bu arada Başkan Koyun’a 26 Kasım Cumartesi günü saat 14:00'te Karacabey M.Fehmi Gerçeker Stadı'nda oynanacak Karacabey Belediyespor-Kocaelispor maçına misafir takım seyircisinin alınmama kararı ile ilgili görüşlerini ve maça Kocaelispor taraflarının alınması yönünde girişimde bulunup bulunmayacaklarını sordum.

Başkan Koyun şu ifadeleri kullandı;

‘’Maça taraftarlarımızın alınması için herhangi bir girişimde bulunmamız söz konusu değil. Çünkü bizim elimizde olan bir şey değil. Bu tamamen Karacabey İlçe Güvenlik Kurulu'nun inisiyatifinde olan bir karar. Böyle bir karar verilmiş ve saygı duyacağız. Ayrıca geçmişte gerçekten üzücü olaylar yaşanmıştı. Bu tür olayların tekrar yaşanmaması adına alınan karara saygı duyacağız. Biz sahada mücadelemizi vereceğiz ve inşallah oradan galip gelerek taraftarımızı mutlu edeceğiz’’ dedi.

AMAN DİKKAT!

Hastanelerin acil servisleri hastalarla dolup taşıyor.

Kamu hastanelerinin ara ara dolu olması sıradan bir şeydi ancak son günlerde kamu hastanelerinin tamamı hıncahınç dolu. Şu anda hiç olmadığı kadar da özel hastanelerin acil servisleri de dolup taşıyor.

Nasıl bir salgın var, bu mevsimler bir geçiş mi bilmiyorum ama hastaneler önünde bu kadar uzun kuyrukların olması hiç sıradan bir şey değil.

Özel hastanelerin sahipleri ellerini ovuşturarak müşterilerini beklerken nöbetçi doktor yetersizliği nedeniyle bir çok hasta özel hastanelere gitmek zorunda kalıyor.

Şu sıralar kalabalık ortamlardan uzak durun.

Özellikle hastaneler dahil olmak üzere kapalı alanlara gitmek zorunda kalırsanız mutlaka maske takın.

O yüzden aman dikkat!

Yorumlar 2
Beyin 25 Kasım 2022 23:32

Sayin editör Ekim ayindan beri Kocaelispordan baska yazi yazmadiniz. Üretemediniz. Meraktan soruyorum bunun Ismet beyin gazetenizden ayrılmasi ile bir alakasi var mi?

İzmitli 25 Kasım 2022 02:45

son yazılarınızda Engin Koyun'u koruyup kollayan yazılar yazıyorsunuz. ne oldu size. siz de mi değiştiniz yoksa. ne oluyor? güvendiğimiz dağlara kar mı yağıyor. hani doğrudan yanaydınız? nedir bu Engin Koyun savunması?

Yazarın Diğer Yazıları