Tahsin  Keskin

ÖYLE BAŞA BÖYLE TARAK!

Tahsin Keskin

HADSİZ FUTBOL YAZARI!

Bizim çok güzel bir atasözümüz vardır ‘Kaşınanı kaşıyacaksın’ diye.

Benim de huyum kurusun, seviyorum kaşınanı kaşımayı işte.

Kocaeli’deki bir futbol yazarı iki gündür benim yazdıklarımı konu ederek bana sataşma cüretini gösteriyor.

Bunun genel yayın yönetmeni de bir ara bana bulaşma hadsizliğini göstermiş, sonrasında paçavraya çevirmiştim onu da.

Ne yapalım, şimdi de sen kaşındın hadsiz futbol yazarı.

Önce şunu söyleyeyim;

Sabah futbol, akşam futbol, hep aklın meşin yuvarlakta.

İçin dışın top olmuş, hayatın da bu kadar top olmasın sevgili futbol yazarı!

Futbolla ilişiklendireceğin, gelişimine katkı sağlayacak, mesleğinde seni bir tık öteye taşıyacak onca unsuru görmezden gelirsen, işte böyle sığ düşünce içinde futbol yazarı olarak kalır, hiçbir zaman bütünü göremez, hep gerçeklerten uzak, dedikoduler içinde debelenip durursun.

İyi bir spor yazarı aynı zamanda iyi bir gazeteci olmak zorundadır.

Gerçek bir gazeteci dediğin de hem siyasetten hem ekonomiden hem spordan hem de sanattan anlayacak. Yoksa bir yanın eksik kalır, hep böyle eksik şeyler anlatırsın.

Benden yaşça büyük olan bu ağabeyimizin anlamadığı şu;

Kocaelispor’da futbol sadece futbol değildir.

Kocaelispor’da önce siyaset sonra futbol gelir. Eski Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu dönemi hariç bu yıllar boyunca hep böyle olmuştur.

Yani önce Kocaeli siyasetini ve siyasi ilişkileri iyi bilecek ve çok iyi analiz edeceksin sonra Kocaelispor’u yorumlayacaksın.

Öyle bol keseden sallamayacaksın.

Şimdi gelelim konumuza.

Geçen haftaki yazımda ‘’Kocaelispor'un olağanüstü kongresinde bu yönetim göreve gelmezse sponsorluk anlaşması iptal edilebilirmiş’’ deyip ondan sonra da ‘’Yoksa kimse göreve talip olmasın, büyük sponsorluk anlaşması iptal olur diye aba altından sopa mı gösteriyor birileri’’ diye sormuştum.

İkinci cümlenin varlığı hiç yokmuş gibi direkt ilk cümleyi almışlar, ısıtıp ısıtıp onu kullanıyorlar.

Şimdi bütün gerçekleri açıklamanın zamanı geldi.

Yıldızlar Holding’le neden ve nasıl sponsorluk anlaşması yapıldı?

Yıldızlar Holding’in Kocaelispor’la sponsorluk anlaşmasının tek mimarı Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın’dır. Bu anlaşmada Kocaelispor yönetiminin zerre kadar bir tasarrufu olmamıştır.

Yönlendirmeyi Tahir Başkan yaptı, Kocaelispor yönetimi de gitti anlaşmayı imzaladı, o kadar.

Ancak imzalanan sözleşmenin içinde ‘’Engin Koyun yönetimi tekrar seçilmezse anlaşma iptal’’ maddesi gibi bir şey yazılmamıştır.

Böyle bir sponsorluk anlaşmasının olamayacağını ve bunun konuşulmasını nasıl hayretle karşıladığımı geçen yazımda uzun uzun anlatmıştım zaten.

Olay tamamen çarpıtılmıştır.

Çok açık ve net bir şeklide ifade ediyorum;

‘’Biz seçilemezsek bu anlaşma iptal olur, Kocaelispor yüzüstü kalır, Kocaelispor’un bu sponsorluk anlaşmasına ihtiyacı var’’ algısı yaratan yine şu anda ki Kocaelispor yönetimi olmuştur.

Elini vicdanına koyan hiçbir Kocaelispor yöneticisi bunu inkar edemez.

Şimdi de Kocaelispor olağanüstü kongresine başkan adayı çıkmayınca böyle bir anlaşma yoktur çığlıkları atılmaya başlandı.

Çünkü karşılarında bir aday yok, rakipsiz kaldılar.

Oysa ki düşündükleri gibi bir aday karşılarına çıkmış olsaydı bundan çok daha büyük planlar yapacaklarını bilmek için dahi olmaya gerek yok sanırım.

Zaten böyle bir anlaşma olmaz, olamaz. Peki bu yönetim yeniden seçilemezse bu sponsorluk anlaşması iptal olur, anlaşma şarta bağlı olarak yapıldı dedikoduları nereden çıkartıldı?

Sorarım size, bu söylentiler kimin işine yarar?

Yani bu haberi durup dururken biz mi uydurduk?

Neden böyle bir şey yapalım?

Bir başka deyişle ‘’Aman bu yönetim gitmesin. Bu yönetime Kocaelispor’un ihtiyacı var. Bakın anlaşmalar iptal olur’’ algısını neden biz yapmak isteyelim?

Bizim bu yönetimden bir çıkarımız mı var?

Herşey aslında çok açık ve net ama birileri olayı bizim üzerimize yıkmak istiyor. Ancak tutmadı.

Madem sponsorluk konusu açıldı başka bir gerçeği de ifade etmemiz gerekiyor.

Yıldızlar Holding, durup dururken neden Kocaelispor’la 15 milyonluk bir sponsorluk anlaşması imzalamıştır?

Bunun tek sebebi, Yıldızlar Yatırım Holding'in Kartepe İlçesi’ne bağlı Uzunbey Mahallesi’nde yapmak istediği dev çelikhane ve haddehane tesisidir.

Bu sponsorluk anlaşması ÇED toplantıları ile köşeye sıkışan Yıldızlar Holding için de bir çıkış noktası olmuştur.

Doğruyu söylemek gerekirse bu yapılacak çelikhane ve haddehane tesisi için ne Kartepe Belediye Başkanı Mustafa Kocaman’ın ne de Tahir Başkan’ın yapacağı hiçbir şey yoktu.

Çünkü  Yıldızlar Holding, bu iş için Ankara’da çok büyük hatırlı kişileri araya koymuş ve onayı almıştır. Buradaki yerel yönetimlere her hangi bir inisiyatif bırakılmamıştır. Bu noktada da Tahir Başkan’ın, Kocaelispor için Yıldızlar Yatırım Holding'den böyle bir talebi olmuştur. Bence de Tahir Başkan çok doğru bir şey yapmıştır.

Olay bundan ibarettir.

Bir kaşık suda fırtına kopartan futbol yazarlarına şimdi ben sormak isterim;

Kocaelispor’da son iki yılda harcanan 100 milyon liranın hesabını sormak hiç aklına geliyor mu?

Kocaelispor’da sponsorlukların miktarları ve diğer gelirler neden hiç açıklanmıyor, diye bir kere sordun mu?

Kocaelispor yönetimi, üzerinden yıllar geçmiş olmasına rağmen suç işlediği halde neden MALİ KONGRE’yi yapmıyor, diye tek kelime yazdın mı?

Kocaelispor yönetimini yere göğe sığdıramazken Kocaelispor taraftarının ruh halini hiç düşündün mü?

Düşünemezsin, düşünsen bile yazamazsın futbol yazarı.

Bu arada futbol yazarının yazısından sonra Başkan Engin Koyun’u aradım, yazara attığı mesajın benimle alakası var mı, diye sordum. Başkan Koyun bana aynen şunları söyledi;

‘’Seninle konuştuğumu, sana bu konu ile ilgili açıklama yaptığımı ona yazdım. Ayrıca bu konu ile alakalı art niyetli paylaşımlar yapılıyor. Fitnecilere fırsat vermeyelim, dedim. Ancak son yazdıklarımın seninle hiçbir alakası yoktur’’ dedi.

Benim için lafı söyleyen esastır, dolayısıyla Engin Başkan o yazıyı yalanladığına göre gerisi teferruattır.

Açıkçası bilmeden, anlamadan, araştırmadan  haber yapan kendi dilleriyle GASTECİLER’in ne yazdığının bir önemi yoktur benim için. NOKTA.

-------------------------------------------

ÖYLE BAŞA BÖYLE TARAK!

Yukarıda ayrıntılarını anlattığım konu hakkındaki yazımdan hemen sonra geçen hafta içinde  Kocaelispor Başkanı Engin Koyun beni aramıştı.

Başkan Koyun’un açıklamlarını aslında geçen hafta sonu yazmayı düşünüyordum ancak hadsiz futbol yazarının yazısından sonra bu yazıyı bekletmeye almıştım.

Başkan Engin Koyun ile olan o telefon görüşmemizde Yıldızlar Holding’le yapılan sponsorluk sözleşmesinin imzalandığını ve anlaşmanın herhangi bir şarta bağlı olmadığını açık ve net bir şekilde ifade etmişti.

Sezon sonunda başkanlığı bırakacak mı konusu hakkında da açıklama yapan Başkan Koyun, şu anda verilmiş bir kararının olmadığını, kendisine ihtiyaç duyulması durumunda yeniden göreve hazır olacağını vurguladı.

Başkan Koyun başkanlık seçimi konusunda aynen şunları söyledi;

‘’Bu takımı ben düşürmüştüm, yine TFF 1.Lig’e ben çıkaracağım. Sezon sonu için şimdiden bir şey söylemiyorum. Sezon sonunda da ihtiyaç duyulursa Kocaelispor için görevden kaçmam. Elimden gelenin en iyisini yaparım. Bu sene için de beni eleştirenler, görevden ayrılmamı isteyenlerin hiç biri ortada yok. Şu anda olağanüstü genel kurulda başkan adayı çıkan biri de yok. Kocaelispor’u ortada bırakacak halimiz de yok. Bu takımı biz düşürdük, Allah’ın izniyle de biz TFF 1.Lig’e çıkartacağız.’’

Bunun ciddi bir risk taşıdığını, eğer şampiyon olunamazsa bunun sadece sportif değil aynı zamanda da siyasi sonuçlarının olacağını söylediğimde ‘’Risk almazsak, hayatta başarılı olamayız. Bunun üstesinden geleceğimize inanmasaydım bu yola çıkmazdım zaten. Evet dediğiniz gibi bir risk var mı? Evet, var. Benim ve ekibimin inancı tam ve bunu başaracağız’’ ifadelerini kullandı.

2023 Genel Seçimleri’nde milletvekili adayı olacak mısınız soruma ise tam bir siyasetçi tarzı ile cevap vererek ‘’9 yıl Ak Parti’de ilçe başkanlığı yaptım. Partim aday ol derse hizmetten kaçmam, aday olurum. Biz makamlara, mevkilere talip olmayız, ama görev verirlerse de görevimizi en iyi şekilde yaparız’’ dedi.

Bunlar çok alışık olduğumuz siyasetçi tarzı ifadeler olduğu için geçen yazımdaki düşüncemin doğru olduğunun da kanıtı diye düşünüyorum.

Hatta Başkan Koyun’un, kendisini milletvekilliğine hazırlıyor düşüncemin çok daha net bir şekilde kafamda oluştuğunu söyleyebilirim.

Bütün bunları kafamda netleştirdim de Başkan Engin Koyun’un haklı olduğu çok önemli bir gerçeği görmezden gelebilir miyiz acaba?

Engin Koyun’un başkanlığını eleştirip, ayrılması gerektiğini söyleyen, Kocaelispor sahipsiz kalmaz, diyenlerin şu anda sesleri neden hiç çıkmıyor.

Engin Koyun’a muhelefet eden, mangalda kül bırakmayan başkan adayları nerde?

Olağanüstü seçim kararı isteyenler, bunun için imza toplayanlar şimdi siz nerdesiniz?

Seçim, seçim, seçim deyip durdunuz, şimdi ne oldu?

Neden sustunuz?

Hani başkan adaylarınız nerde?

Şu anda Engin Koyun’un karşısına çıkacak bir tane bile başkan adayınız yoksa bundan sonra da bir şey söylemeye hakkınız olduğunu düşünmüyorum.

Düşünüyorum da sizin de ‘’Sen çok yaşa Engin Koyun’’ demenize az kaldı sanırım.

Ne diyeyim?

Öyle başa böyle tarak…

Yorumlar 4
arif 22 Kasım 2022 19:58

engin koyuna neden rakip çıkmıyor biliyormusun.parayı veren düdüğü çalıyor.parayı veren kişi zimnen onu destekliyor sessizliği zenginlik sayıyor.hani diyorsunuz ya futbol önce siyasettir ondan sonra futboldur.parayı veren geçen yıl 40 milyon veren arkadaşımız geçen yılkı başarısızlık olmamış gibi sessizliğe burundu.çünkü futbol çnce siyasettir felsefesine göre mevcut yönetim ve arkasındaki güç parayı veren arkadaşı aslı astarı olmayan dedikodularla itibarsızlaştırmasınlar diye sessiz davranıyor siyasi konjektürü futbol diliyle böyle yorumluyor bu aslında aday olmak isteyen pek çok cesaretli arkadaşın önünü kesen bir bariyer.sessizlik bazen zimni destektir tahsin kardeşim siyasetçi cesareti kadar racon keser.gelecek kaygısı futbolun çok önündedir.ama futbol siyasetçi açısından geniş bir meşruiyet kaynağıdır.tabi başarılı olunduğunda başarısız olduğunda parayı vereni de göremezsşn o da başarısızlık bana yapışmasın der bir nevi kurnazlıktır ama kamuoyunu anlamadığını düşünür.o yüzden imza toplayan arkadaşlarımıza haksızlık yapmayalım.bu kentte aday olmak isteyen pek çok değerli kocaelisporlu var ama dediğin gibi futbol önce siyasettir.engin koyun bir hiçtir ama o kendisini önemli görüyor .sebebide konjektur .en azından diğer yazarın yanlış ve eksik yazdıklarını şimdi doğru anladık başarılar diliyorum

Burak 22 Kasım 2022 16:33

Yani müthiş bir yazı kaleme almışsın ama yazının sonunu mahvedip bırakmışsın. Engin koyunun istifa etmesini isteme sebebi birilerini başkan yapmak için değil kulübü bir alt lige düşürüp hiçbir şey olmamış gibi kulağının üzerine yatmak istemesinden dolayıydı, siz bunu bile anlayamamışsınız. Adamın yönetim kurulunda 9 kişi istifa etmiş kendi yönetimi bile başkana güvenmiyor bunları neden yazmıyorsunuz ? Mali kongre neden yapmıyor neden bu konuda eleştiri yapmıyorsunuz ? İskenderun’da bol bol künefe yedirdi size başkan sanırım.

Mert Yıldız 21 Kasım 2022 13:16

Tahsin bey bizim şu İzmitli puşta İskenderundan künefe getirmişsin çokta beğenmiş

KENAN 21 Kasım 2022 02:27

Tahsin Bey, sizi severek ve beğenerek okuyorum ama bu sefer size bir sitemim olacak. Kocaeli'deki bazı yanlış işleri, yalanları neden sizi kızdırınca açıklıyorsunuz. neden normal zamanda açıklamıyorsunuz. Hakkınızda böyle bir yazı yazılmasaydı bunları yazmayacaktınız mesela. illa damarınıza mı basmak gerekiyor. bence bunu bir düşünün. bir de AKP'yi korumaktan da vazgeçin artık. insanlar yazdıklarınıza çok değer veriyor ama bu AKP işi size puan kaybettiriyor bence.

Yazarın Diğer Yazıları